Tuesday, March 4, 2014

CINZIA PELLIN @ VAN LOON galleries March, 15 – May, 4


Cinzia Pellin (http://www.cinziapellin.com)  was born in Velletri (Roma) in 19/07/1973. She frequented Fine Arts Academy in Rome, and graduated with full grade in the course of scenography, with drawing Master Vendittelli. “Cinzia Pellin from some time, is going on a course tending to analyze more and more closer the female universe: a way of inner temper, a kaleidoscope full of charm and enticement, a planet dissected in a myriad of splinters, that get near and far, in the endless play of excistence” (L. Guarino)
http://www.vanloongalleries.com/
Cinzia Pellin is geboren in Velletri (Rome).
Ze studeerde af aan de academie Belle arti in Rome, waar ze uitstekende resultaten behaalde voor het schilderen in perspectief. 
Pellin is steeds meer geneigd om het vrouwelijke universum te analyseren. Een manier van leven, een complexiteit vol charme en verleiding. Het eindeloze spel van het bestaan.
Ondanks de enigszins brutale aanhankelijkheid aan de feitelijke realiteit, ontsnapt het schilderwerk van Pellin aanzienlijk aan de normale categorieën die worden gebruikt om de hedendaagse visuele expressies te defi niëren. Haar specifi eke benadering van het portret is nuttig voor de defi nitie van een stijl die tot doel heeft om zich te vestigen als een unieke en direct herkenbare. Het werk van Pellin wordt gekenmerkt door een intense concentratie van vrouwelijke expressiviteit. De kunstenares bewerkt haar portretten van iconen zodanig dat ze hun contouren en bekende vormen verliezen. Dankzij de introspectieve vaardigheid worden het eenvoudige personen. Of Pellin nu beroemdheden of gewone mensen portretteert, ze probeert altijd de verborgen verleidingen en kwetsbaarheden bloot te leggen.

http://www.vanloongalleries.com/
Taalstraat 53, 5261 BB Vught, The Netherlands | +31 73 684 0015

No comments:

Post a Comment